fredag 8. mai 2009

Mitt første barn!

Møt Ronaldo, han er 8 år og går i 2 klasse. Kanskje skal han bli fotballspiller sier damen på kontoret når hun ser navnet hans. Han er skjeløyd og smiler sjenert når du snakker til han. Ikke rart når det kommer en fremmed hvit dame trampende inn i hjemmet hans, og tar bilder av bestemor og han både inne og ute.

Når du retter opp ryggen etter å ha bøyd deg for å komme gjennom porten ser du skur på skur med bølgeblikk tak, mellom dem går en smal søle vei og du må bøye deg igjen for ikke å få dagens klesvask i ansiktet. Det er uansett lurt å se ned, så du ikke sklir i søla, eller kjøkkenet til noen som lager mat på et ildsted mellom husveggene.

Innerst inne i denne slummen bor Ronaldo, sammen med bestemor og sin eldre bor. Både mor og far er døde. Bestemoren tjener penger til å ta seg av dem ved å ta på seg tilfeldige jobber i nærområdet. Det er tøft å få endene til å møtes, og allerede har de måtte flytte fra et noe bedre sted siden pengene ikke strakk til.
Det trengs mye og er masse en har lyst til å gjøre, men jeg tror jeg begynner med å kjøpe tepper og mat til dem, og hører om Ronaldo sin skoleuniform er i orden. Det er ikke bare å ha fått sitt første barn i Afrika. Det viktigste er uansett de månedlige utbetalingene de nå skal få, og kanskje kan de etter hvert få råd og litt hjelp til å dekke husleie til et bedre sted å bo.

Tross alt så er han heldigere en alle de andre barna som bor i naboskurene og som fremdeles venter på at en hvit skal ønske seg et bilde av dem.


www.kenyabarnehjelp.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar