tirsdag 28. april 2009

Happy Birthday to you!

Happy Birthday to you!

Max er nabogutten, han har bursdag og blir tre år. Da Max var liten, eller kanskje jeg heller skal si da Max var mindre, sier historien at Alf som grunnla organsiasjonen som driver barnehjemmet reddet han fra å dø. Max var hjemme alene med sin storebror da han fikk høy feber, storebroren kom løpende ned hit og ba om hjelp. De lånte ut bil og sjåfør og fikk gutten på sykehus. Så, nå feirer Max tre årsdagen sin på guttehjemmet sammen med ”våre” 21 strålende gutter. Foreldrene til Max er velstående og det spares ikke på noe. Lokalet pyntes og ballonger henges opp. Kaker og godteri, og selvfølgelig god middag først. Masse underholding og selvfølgelig fire-fem taler hører med i barneselskap.

Det er utrolig gøy å se guttene på denne festen. De oppfører seg akkurat som alle de andre barna og kan på en magisk måte alle spillereglene for hvordan et barneselskap skal gjennomføres. Selv om jeg er sikker på at det er det første barneselskap noen av dem har vært i før.
Far til Max viser seg å ha en lik bakgrunn som guttene våre, han har vokst opp på barnehjem. De sitter med store øyne når han forteller dem om dette, og om hvor bra livet hans ble etter at han fikk hjelp og lov til å begynne på skole. Talen går på swahili, men han avslutter med å si til dem på engelsk, at blant dem kan det godt være at Kenyas kommende president sitter og at de må være disiplinerte og målrettede. Alle nikker og samtykker.

Det danses og synges og bursdagsbarnet selv løper rundt og synger happy birthday for full hals mens han hopper rundt. Guttene viser frem dansekunstene sine og toastmasteren for kvelden; (Alle har da egen toastmaster i treårsdagen sin?) setter i gang danse konkurranser og sangkonkurranser. Når klokken blir 23.30 må jeg ta kvelden, de har vist ikke hørt om innbydelse med klokkeslett for når barna drar hjem her. 00.30 hører jeg at det blir stille. Onkler, tanter, fettere og kusiner og barn jeg ikke vet hvor hører hjemme forlater omsider stedet. At det var en fest som ikke manglet noe fikk vi bevist dagen etter da en av guttene våknet med mageknip etter å ha forspist seg på snop og kake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar